Виетнам е страна, привличаща с уникална природа, невероятни водопади, безброи природни и архитектурни забележителности, екзотична кухня, интересни домашни любимци(да, те отглеждат мини прасенца за домашни любимци) и още безброи необикновени чудеса.

Виетнамският език е официалният национален език на Виетнам. Той е австро-азиатски език, говорен от около 80 млн. души във Виетнам и по света. По-голямата част от виетнамския речник е зает от китайския език. В резултат от френското колониално управление над Виетнам, виетнамският език е силно повлиян от френския, ползва латиница с допълнителни диакритични знаци за тонове.

Виетнамският език традиционно се дели на три основни диалектни области, които от своя страна се разклоняват на многочислени диалекти и говори:
– северни (център е гр. Ханой)
– централни (гр. Хюе)
– южни (гр. Хошимин).

В централните диалекти са се съхранили повече архаични черти. Диалектните различия са видими основно във фонетиката и лексиката.
Към стандартните букви от латинската азбука, в азбуката на съвременния виетнамски език се използват 134 допълнителни символа.

За много от Вас, виетнамският език ще се стори труден за разбиране, четене, дори и визуално възприемане.

При нас, в Езиков център Алфабет, тези трудности ще изчезнат.
Ние ще Ви дадем възможност да се гмурнете в дълбините на този толкова екзотичен и непознат език.

Ние ще Ви помогнем да научите и усвоите изкуството на този богат на звуци и символи екзотичен език. За да преминете по този път и да достигнете крайната цел, а именно владеенето на Виетнамски език, ние ще Ви осигурим:
– лектори, професионалисти, с доказан опит;
– ефективни системи на обучение;
– индивидуален подход към всеки;
– модерни и удобни учебни зали;
– възможност за занятия както през делничните дни, уикенда, сутрин и вечер, така и индивидуални обучения;
– коректно отношение.

Заповядайте при нас и се докоснете до магията, наречена виетнамски език.